Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε πριν από τρία χρόνια ο χορογράφος Τάσος Ξιαρχό έπειτα από την κατακραυγή με την οποία ήρθε αντιμέτωπος εξαιτίας ενός βίντεο που είχε δημοσιεύσει στα social media. Τότε, ο Τάσος Ξιαρχό είχε χλευάσει μια κοπέλα με παραπάνω κιλά η οποία φορούσε ριγέ μπλούζα.

Η κίνησή του αυτή κατακρίθηκε έντονα τόσο από τα social media όσο και από τις τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Τάσος Ξιαρχό, μετανιωμένος ζήτησε συγγνώμη από την κοπέλα αυτή ενώ οι δυο τους συναντήθηκαν και άφησαν στην άκρη το περιστατικό.

Τα αρνητικά σχόλια όμως συνέχισαν να κατακλύζουν τα social media του Τάσου Ξιαρχού με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η ψυχική του υγεία και να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η περιπέτεια έφτασε στο τέλος της και από εκείνη την στιγμή έχουν περάσει τρία χρόνια. Όπως όμως φαίνεται και στο νέο βίντεο το οποίο δημοσίευσε ο Τάσος Ξιαρχό στο Tik Tok, συνεχίζει να λαμβάνει αρνητικά σχόλια με αφορμή εκείνο το περιστατικό.

Ο χορογράφος στο βίντεο ακούγεται να επαναλαμβάνει πως είναι εξουθενωμένος ψυχικά, παραδέχθηκε πως ήταν λάθος αυτό που έκανε τότε και πως όχι μόνο το έχει μετανιώσει αλλά έχει κάνει και κινήσεις για να επανορθώσει ενώ θυμήθηκε και εκείνη τη μέρα που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Ήμουν λιπόθυμος για ώρες στα χορτάρια»

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο Τάσος Ξιαρχό ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας μιλήσω και να σας πω πώς νιώθω. Είμαι εξουθενωμένος. Δεν αντέχω άλλο. Πριν περίπου τρία χρόνια έκανα κάτι το οποίο επηρέασε όλη μου τη ζωή, επηρέασε τη ζωή μου τόσο πολύ που από εκεί που είχα τα πάντα, τα έχασα όλα. Έκανα κάτι λάθος, ανέβασα ένα βίντεο, ξέρουμε όλοι αυτή την ιστορία. Ακόμη και σήμερα αυτό με στιγματίζει και το κουβαλάω. Έχω προσπαθήσει, έχω δουλέψει, έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα για να εξιλεωθώ είτε από εμένα είτε από τον κόσμο και καθημερινά, ό,τι και να κάνω, ακόμη και να χαμογελάσω από κάτω κάποιος θα γράψει… “δεν θα ξεχάσουμε ποτέ”.

Δεν νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα ξεχάσεις. Αλλά χρειάζεται να σέβεσαι τα συναισθήματα και το πόσο κάποιος πέρασε δύσκολα με κάτι και αν το μετάνιωσε.

Συνεχώς λένε ότι δεν πρέπει να είμαι εδώ, ότι πρέπει να καταστραφώ. Λένε ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ. Δεν με νοιάζει. Χ…α. Μην ξεχάσετε ποτέ. Εγώ όμως ξέχασα ή προσπαθώ να ξεχάσω το ότι πήγα να πάρω τη ζωή από εμένα. Πολλοί γελάνε και λένε “αυτός έκανε, ότι πήγε να αυτοκτονήσει”.
Ακόμα και φίλοι μου. Ναι, αυτοκτόνησα. Πήρα χάπια, πολλά χάπια από ένα φαρμακείο στην Πατησίων που ήταν από ξένους για να μη με αναγνωρίσουν, πήρα γύρω στα 40 χάπια, τα κατάπια στην παιδική μου γειτονιά. Δεν πέθανα και ακόμη και σήμερα κάποιοι λένε ότι το έκανα ψέματα για να γλιτώσω. Δεν το έκανα στα ψεύτικα, ήθελα να πεθάνω. Αλλά δεν μου πήρε ο Θεός τη ζωή, δεν με πήρε από εδώ. Με άφησε εδώ να παλέψω και να καταφέρω πράγματα από την αρχή. Μπορεί να έχω κάνει 100 καλά και 2 σκάρτα, 2 μαλ…ες. Αυτές τις δύο κοιτάτε. Δεν θέλω να πω πόσα καλά έχω κάνει. Έχω δώσει απέραντη βοήθεια και βοήθεια αγάπης, όχι βοήθεια συμφέρον. Έχω βοηθήσει πάρα πολλά παιδιά να κυνηγήσουν το όνειρό τους και τώρα όχι απλά το έχουν πιάσει, το έχουν βάλει κάτω και το ζουν το όνειρό τους.

Έχω δώσει από τη ψυχή μου βοήθεια σε πάρα πολύ κόσμο. Και παρ’ όλ’ αυτά, ό,τι καλό και να έχω κάνει, κοιτάμε το ένα μου λάθος. Ήμουν μ…ς. Είχα πιει εκείνη τη μέρα. Είχα πιει και έκανα μ…α. Και όχι απλά έκανα μ…α. Χαρήκαν που την έκανα. Αυτό είναι το λάθος. Δεν έκανα κάτι κακό το οποίο κάποιοι το κρίνανε κατόπιν εορτής. Χαιρόντουσαν που έκανα κάτι κακό. Γιατί έτσι θα μπορούσαν να με καθαιρέσουν και να έρθουν πιο κοντά στο επίπεδό μου.

Είχα πάει στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου και έλεγα “γιατί δεν πέθανα;”.

Ξέρετε τι σημαίνει να μη φύγει η ψυχή σου με 40 χάπια; Ξέρετε πόση δύναμη υπήρχε μέσα μου που ήμουν λιπόθυμος στα χορτάρια.

Ήμουν λιπόθυμος για ώρες στα χορτάρια και αυτό που άκουσα μόλις ξύπνησα ήταν ότι έκανα ψέματα και έπαιζα με τα συναισθήματα όλων, επειδή εκείνη την ώρα επέλεξα να μιλάω με μια πολύ γνωστή δημοσιογράφο, την Ελεονώρα Μελέτη γιατί ήθελα, αν πεθάνω, να περάσει αυτό που μου συνέβαινε εκείνη τη στιγμή. Της έλεγα πώς νιώθω, πόσο μουδιασμένος είμαι, ότι όλα ήταν θολά γύρω μου, πέθαινε η ψυχή μου.

Ξύπνησα και άκουγα τα περιπολικά, τους φίλους μου και έλεγα γιατί δεν πεθαίνω. Ξύπνησα και λέω θα πάω να πέσω από τις γραμμές του τρένου, θα πάω να πηδήξω στο τρένο που ήταν εκεί κοντά. Λίγο πριν φτάσω στο τρένο, το τρένο πέρασε. Σκέφτηκα πόσο γκαντέμης είμαι. Μετά κατάλαβα ότι δεν είμαι γκαντέμης, κατάλαβα ότι εκείνη η μέρα ήταν καθοριστική για τη ζωή μου.

Μπορώ να πω μόνο ότι είμαι πολύ κουρασμένος. Οπότε εγώ θέλω να πω σε όλους αυτούς που γράφουν κάτω από τα βίντεό μου, μην με κράζετε γιατί κάτι έκανα λάθος. Μην κράζετε κάποιον επειδή κάτι έκανε λάθος. Κράξτε κάποιον που έχει κάνει κάτι πραγματικά λάθος και δεν το μετάνιωσε, δεν έκανε κάτι για να επανορθώσει και η κίνηση που έκανε επηρεάζει πολύ κόσμο.

Ασχολήθηκαν όλοι μαζί μου εκείνη την μέρα.

Βρέθηκα με την κοπέλα, κλάψαμε αγκαλιά. Μου είπε “δεν ήθελα να σου κάνω τόσο μεγάλο κακό”. Μου ζήτησε συγγνώμη. Της ζήτησα συγγνώμη.

Τι πρέπει να κάνω για να με αφήσετε ήσυχο; Ότι και να κάνω ή να κάνουμε πρέπει να λογοδοτούμε σε όλους σας. Έκανα λάθος. Εσύ δεν έχεις κάνει; Ξέρεις πόσα λάθη έχουν κάνει οι γύρω μου; Δεν είναι διάσημοι, δεν τα βλέπουμε. Και δεν είμαι διάσημος, γιατί ούτε π…ς πήρα, ούτε γ…α με αφεντικά. Δούλεψα πολύ σκληρά».

@tasosxiarcho

Πείτε οτι θέλετε! Αλλα σύντομα θα ανεβασω part 2, οχι για να απολογηθώ. Αλλα για να τα πω και να φύγουν απο μέσα μου. Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλα πείτε και εσείς ενα συγγνώμη γιατι με κουράσατε. Μερικές φορές μάλλον πρέπει ν πεθάνεις για να αποδείξεις οτι δεν εισαι ελευθεντας.

♬ original sound – Tasos Xiarcho