Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Page  Six είχε κυκλοφορήσει την είδηση πως ο Τζορτζ Κλούνεϊ πουλά την εργένικη βίλα του στη λίμνη Κόμο, έναντι 107 εκατομμυρίων δολαρίων. Την είδηση αυτή, όμως, διέψευσε ο ίδιος ο Τζορτζ Κλούνεϊ, καθώς ο ηθοποιός θα κρατήσει την υπερπολυτελή βίλα του.

Η πώληση της βίλας θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ακινήτων διασημοτήτων όλων των εποχών. Το δημοσίευμα του Page Six, ήταν η πρώτη φορά που ο Τζορτζ Κλούνεϊ άκουσε για τη φημολογούμενη πώληση, όπως είπε μέσω εκπροσώπου του, προσθέτοντας ότι «δεν είναι αλήθεια».

Ο Κλούνεϊ αγόρασε για πρώτη φορά τη Villa Oleandra στη Βόρεια Ιταλία από την οικογένεια Heinz το 2002, ανέφερε το Architectural Digest, και έκτοτε έχει φιλοξενήσει αστέρες, όπως η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, η Τζένιφερ Άνιστον και ο Ματ Ντέιμον. Μέρος της ταινίας «Ocean’s 12» γυρίστηκε στην έπαυλη, η οποία διαθέτει 25 δωμάτια, γήπεδα τένις, γυμναστήριο, ένα γκαράζ γεμάτο vintage μοτοσικλέτες, αίθουσα κινηματογράφου, πισίνα, γήπεδο μπάσκετ και δύο αποβάθρες στη λίμνη Κόμο.

Σύμφωνα με το forbes.com, η Wall Street Journal ανέφερε πέρυσι ότι η το σπίτι, το οποίο ο Κλούνεϊ αγόρασε για περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια, αξίζει, πλέον, περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Η άνοδος αυτή στην τιμή του σπιτιού,  ονομάζεται από τους μεσίτες στη λίμνη Κόμο ως «το φαινόμενο Κλούνεϊ».

Η λίμνη Κόμο είναι αγαπημένος προορισμός και κατοικία διασημοτήτων και υπερπλούσιων. Στους stars που έχουν σπίτια στην περιοχή λέγεται ότι περιλαμβάνονται ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson, ο Sting, η Madonna και ο Sylvester Stallone. Ο John Legend και η Chrissy Teigen παντρεύτηκαν εκεί, πριν από 10 χρόνια, και ανανέωσαν τους όρκους τους, νωρίτερα αυτό το μήνα. Άλλοι που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στη λίμνη, είναι η Emily Blunt και ο John Krasinski.

Οι τεράστιες αξίες των σπιτιών των διασήμων

Αν αληθεύει, η πώληση ακινήτων του Κλούνεϊ θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχουν γίνει ποτέ από διάσημους. Μόνο δύο πωλήσεις ξεπέρασαν το όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με το AD – ο διευθύνων σύμβουλος του Snapchat Evan Spiegel και το μοντέλο Miranda Kerr αγόρασαν μια έπαυλη 120 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες με ένα παρακείμενο ακίνητο για 145 εκατομμύρια δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Larry Ellison αγόρασε μια έπαυλη 173 εκατομμυρίων δολαρίων στο Palm Beach County.

Άλλες τεράστιες συναλλαγές περιλαμβάνουν την πώληση το 2016 της έπαυλης του Playboy Mansion για 100 εκατομμύρια δολάρια και το 2020 την αγορά ενός κτήματος 165 εκατομμυρίων δολαρίων από τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos. Ο Μπιλ Γκέιτς και η Όπρα Γουίνφρεϊ διαθέτουν επίσης σπίτια που εκτιμάται ότι αξίζουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.