Είναι γνωστό σε όλους ότι τα ιταλικά έπιπλα έχουν κάτι που τα ξεχωρίζει. Ίσως είναι η σχεδιαστική παράδοση που ξεκινά από την εποχή της Αναγέννησης και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Ίσως να είναι το μεράκι του κάθε τεχνίτη που αφήνει ένα μικρό κομμάτι της ψυχής του σε κάθε έπιπλο που φτιάχνει. Ή ακόμη τα είδη και η ποιότητα του αυθεντικού δέρματος που χρησιμοποιείται.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι από όλα αυτά είναι. Μάλλον όμως είναι όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις, για παράδειγμα, τη μαγεία ενός ιταλικού δερμάτινου καναπέ Giacobbe Salotti;

Βέβαια η ιδιαιτερότητα των δερμάτινων καναπέδων Giacobbe Salotti δεν εξαντλείται στα μοναδικά τους σχέδια ή τη γενικότερη αισθητική τους. Αυτά μπορεί να τραβούν το μάτι, να κλέβουν τις πρώτες εντυπώσεις αλλά είναι απλώς η κορυφή του περιώνυμου παγόβουνου. Άλλωστε κάθε φορά που παρατηρείς έναν Giacobbe Salotti, ανακαλύπτεις νέες λεπτομέρειες που δεν τις είχες προσέξει.

Την μοναδική ποιότητα του αυθεντικού δέρματος για παράδειγμα. Είτε επιλέγεται η vintage εκδοχή, είτε το δέρμα βουβαλιού είτε ακόμη και το κανονικό δέρμα, πρόκειται πάντοτε για υπέροχα ιταλικά δέρματα. Γνήσια δέρματα που έχουν δουλευτεί εξ ολοκλήρου στο χέρι ώστε να προκύψει ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο καλλιτέχνης.

Και όχι, η λέξη καλλιτέχνης δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία. Ένας Giacobbe Salotti δεν χαρακτηρίζεται απλώς από το design του ή το ότι είναι πολύ άνετος. Ούτε καν για τα εξαιρετικά δέρματα που αναφέραμε πιο πάνω. Αν κάτι τον ξεχωρίζει από έναν κοινό δερμάτινο καναπέ είναι ότι βγαίνει από το εργαστήριο όχι ως ένα απλό έπιπλο αλλά ως ένα κομμάτι της μακραίωνης παράδοσης της ιταλικής χειροτεχνίας.

Κατασκευασμένοι με ακρίβεια και εξαιρετική φροντίδα, αυτοί οι δερμάτινοι καναπέδες προσφέρουν απαράμιλλη άνεση αλλά και ανθεκτικότητα. Η χρήση δέρματος και ξύλου τόσο υψηλής ποιότητας αλλά κυρίως το μεράκι του καλλιτέχνη για κάθε ξεχωριστή λεπτομέρεια, εξασφαλίζει ότι ένας Giacobbe Salotti θα διατηρεί την εμφάνιση και την αίσθηση του για πολλά χρόνια, ακόμη και με συνεχή χρήση. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που θα τους δείτε τόσο συχνά σε ιατρεία αλλά και χώρους υποδοχής γραφείων. Δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός τους για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλείς. Είναι, εξίσου, και η πολύ στιβαρή τους κατασκευή!

Είτε πρόκειται για κλασικά σχέδια, είτε για σύγχρονα μινιμαλιστικά στυλ οι δημιουργίες Giacobbe Salotti περιστρέφονται πάντοτε γύρω από τον ίδιο άξονα: υψηλή αισθητική, απαράμιλλη δεξιοτεχνία, αντοχή στον χρόνο και διαχρονικότητα. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για καναπέδες που αποτελούν μια δήλωση πολυτέλειας, φινέτσας και μοναδικού γούστου. Τόσο για τον ίδιο τον δημιουργό τους όσο και τα άτομα που τους επιλέγουν.

Παρά το υψηλό τους κόστος λοιπόν, το να επενδύσεις σε έναν Giacobbe Salotti είναι μια αρκετά εύκολη απόφαση. Είναι η απόφαση να επενδύσεις σε ιταλική κομψότητα, άνεση και ποιότητα κατασκευής. Και, φυσικά, όπως ήδη είπαμε μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Είτε πρόκειται για το σαλόνι σας είτε για το ιατρείο ή το γραφείο σας, ένας Giacobbe Salotti όχι μόνο θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες σας αλλά ταυτόχρονα θα τους προσφέρει και ένα μοναδικό επίπεδο άνεσης! Γιατί να προτιμήσετε κάτι υποδεέστερο λοιπόν;