Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έμπωνα στη Ρόδο, στη δυτική πλευρά του νησιού, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Έμπωνα και γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Δυσκολίες προκαλεί η μορφολογία του εδάφους, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μέριμνα λαμβάνεται ώστε να μην προσεγγίσει η φωτιά τα χωριά Λάερμα και Απόλλωνα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Σε ανάρτηση στο Facebook το πρωί της Τετάρτης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, έγραψε: «Η νύχτα ήταν δύσκολη για όλο τον κρατικό μηχανισμό και τους εθελοντές που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη με τις φλόγες. Ανθρώπινη ζωή δεν κινδυνεύει.

Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως, ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν και στα δύο μέτωπα. Η δουλειά που έγινε τη νύχτα, πολύ σημαντική. Είμαστε δίπλα τους».

Η νύχτα ήταν δύσκολη για όλο τον κρατικό μηχανισμό και τους εθελοντές που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη με τις φλόγες. Αθρώπινη ζωή δεν κινδυνεύει.Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως, ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν και στα δύο μέτωπα. Η δουλειά που έγινε τη νύχτα, πολύ σημαντική. Είμαστε δίπλα τους.

Posted by Γιώργος Χατζημάρκος on Tuesday, July 18, 2023

Σε προηγούμενη ανάρτησή του σημείωνε: «Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου, δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».

Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου, δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους.

Posted by Γιώργος Χατζημάρκος on Tuesday, July 18, 2023

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ξεκίνησε από παλιό σκουπιδότοπο και επεκτάθηκε σε δασική περιοχή.