Τίποτα δεν ξεπερνά τη γεύση των ζουμερών, γλυκών ροδάκινων αυτή την εποχή του χρόνου. Θρεπτικά, νόστιμα και δροσιστικά αποτελούν το τέλειο κολατσιό. Ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν και το ιδανικό συστατικό που θα νοστιμέψει κάθε πιάτο.
Τι καλύτερο λοιπόν από μια σαλάτα με ροδάκινα Velvita να σας δροσίσει τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου;
Παρακάτω σας έχουμε μία ευφάνταστη συνταγή για την πιο γλυκιά σαλάτα. Αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό γεύσεων και υφών, αφού η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα των ροδάκινων Velvita με την εκλεκτική γεύση του σάλτσας βαλσαμικού, την τραγανότητα των αμυγδάλων και την κρεμώδη υφή του κατσικίσιου τυριού.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα μία σαλάτα που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια.
Υλικά
- 400 γρ. φύλλα ρόκας
- 4 ώριμα ροδάκινα Velvita, κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 100 γρ. φέτα κατσικίσια
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 30 ml βαλσαμικό ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 10 ml χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φύλλα ρόκας και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα μας.
- Κόβουμε τα ροδάκινα Velvita στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι και το χυμό λεμονιού, μέχρι να δέσουν.
- Προσθέτουμε αργά το ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα.
- Προσθέτουμε και σκορπίζουμε στη σαλάτα το τυρί, τα ροδάκινα και τα αμύγδαλα.
- Στη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα συστατικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο, είτε απλά ψάχνετε για μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για μεσημεριανό γεύμα, αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε!