«Το Δεκέμβριο τα είδη πρώτης ανάγκης, τα είδη σούπερ μάρκετ βρίσκονται στις ίδιες τιμές, το πολύ μέχρι 1% πιο ακριβά από πέρυσι. Μετά τις μειώσεις τιμών σε 660 προϊόντα σούπερ μάρκετ, θα έχουμε γενικότερη μείωση, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες για λόγους ανταγωνισμού». Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλιας σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9.

Ο υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το παραεμπόριο είπε ότι «στο παραεμπόριο και στο χονδρικό παραεμπόριο έχουμε καταφέρει σημαντικά πλήγματα τις τελευταίες ημέρες . Αυτή την εποχή φαινόμενα κερδοσκοπίας δεν έχουμε».

Ο κ. Ρόβλιας επανέλαβε ότι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι 7% ή 11 ευρώ φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι και σημείωσε ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί εδώ και καιρό και η τακτική αυτή θα συνεχιστεί.

Σχολίασε δε ότι: «αυτή τη στιγμή, υπάρχει η αίσθηση στην αγορά ότι γίνονται έλεγχοι γιατί αυτή είναι η πραγματική κατάσταση. Έλεγχοι όχι μόνο στους νόμιμους αλλά κυρίως και με επίταση στους παράνομους».