Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Φιλοξενήθηκε  στη ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ 91,6 – 105,8, «ZOIGR» με την δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου και μίλησε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο κανόνας του εσωρούχου αποτελεί ένα απλό μέσο, ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματος, στα οποία δεν πρέπει οι άλλοι να επιχειρήσουν να τα αγγίξουν, πώς πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια. 

Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί σε εκείνα τα σημεία του σώματός του τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από εσώρουχα. Και αντιστοίχως, ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.

Ο Κανόνας βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα. 

📍Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ 91,6 – 105,8, «ZOIGR» με την δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου και μίλησα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.📍Ο κανόνας του εσωρούχου αποτελεί ένα απλό μέσο, ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματος, στα οποία δεν πρέπει οι άλλοι να επιχειρήσουν να τα αγγίξουν, πώς πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια. 📍Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί σε εκείνα τα σημεία του σώματός του τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από εσώρουχα. Και αντιστοίχως, ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.📍Ο Κανόνας βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών @ertofficial @xristinavidou #xristinavidou

Posted by Elena Rapti on Friday, February 3, 2023