Για την εκτίμησή του περί μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα και τη διαφορά ανάμεσα σε έναν μεγέθους 5 και έναν μεγέθους 6 Ρίχτερ μίλησε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Ο σεισμός 6 Ρίχτερ είναι περίπου 30 φορές μεγαλύτερος από έναν 5 Ρίχτερ. Είναι μεγάλη η διαφορά τους όσον αφορά στην ενέργεια που εκπέμπεται» εξηγεί. «Οι σεισμοί μεγάλης έντασης άλλοτε συμβαίνουν σε χερσαίο χώρο, πολλές φορές όμως γίνονται σε υποθαλάσσιο περιβάλλον και δεν έχουν αντίκτυπο. Ποιος θυμάται 24 Μαΐου 2014 σεισμό 6,9 στο Βόρειο Αιγαίο; Κανείς. Εμείς μόνο» λέει χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός τσουνάμι στην Ελλάδα είπε πως είναι πιθανότερο στο Αιγαίο και γύρω από την Κρήτη και με λιγότερες πιθανότητες στο Ιόνιο. «Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να ρωτάμε, πόσο συχνά» τονίζει ο σεισμολόγος.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε την εκτίμησή του για σεισμό περί τα 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα. «Τη διετία 2020-2021 είχαμε 6 μεγάλους σεισμούς 6 με 6,5 Ρίχτερ. Κατά μέσο όρο λοιπόν ένας μεγάλος σεισμός συμβαίνει κατ’ έτος στην Ελλάδα» λέει. Σε ερώτηση για τον αν ένας ακόμα μεγαλύτερος σεισμός μπορεί να σημειωθεί στην Ελλάδα είπε «Γι’ αυτό λέμε μεγαλύτερος από 6, μπορεί και 6,5 Ρίχτερ» είπε και παρέπεμψε στον σεισμό των 7 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη Σάμο τον Οκτώβριο του 2020.