Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε  στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου των Σερρών EPILOGESTV  με τη δημοσιογράφο Ελένη Μωραΐτη και συζήτησαν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στον κανόνα του εσωρούχου και στην αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των παιδιών μέσα από απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά πώς να βάζουν τα όριά τους, να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα να σπάνε τη σιωπή τους, εάν κάτι συμβεί.

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε είναι σωστό να τους ζητάει κάποιος να δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου.

Εννιά στις δέκα φορές ο δράστης βρίσκεται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού και είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται. Είναι ένα πρόσωπο που του προσφέρει δώρα τακτικά, του ζητάει να κρατήσει μυστικά και προσπαθεί να απομονώσει το παιδί για να βρεθεί μαζί του. 

🔸Φιλοξενήθηκα στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου των Σερρών EPILOGESTV @epiloges.tv με τη δημοσιογράφο Ελένη Μωραΐτη και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.🔸Αναφέρθηκα στον κανόνα του εσωρούχου και στην αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των παιδιών μέσα από απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.🔸Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά πώς να βάζουν τα όριά τους, να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα να σπάνε τη σιωπή τους, εάν κάτι συμβεί.🔸Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε είναι σωστό να τους ζητάει κάποιος να δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου.🔸Εννιά στις δέκα φορές ο δράστης βρίσκεται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού και είναι ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται. Είναι ένα πρόσωπο που του προσφέρει δώρα τακτικά, του ζητάει να κρατήσει μυστικά και προσπαθεί να απομονώσει το παιδί για να βρεθεί μαζί του. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #Εθνικό Σχέδιο Δράσης @epiloges.tv #ΕλένηΜωραΐτη

Posted by Elena Rapti on Thursday, January 12, 2023