Κάποιες συνταγές θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας και της ελληνικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας. Γι’ αυτό το λόγο τις αποκαλούμε και παραδοσιακές, αφού πρόκειται για συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά, σχεδόν αναλλοίωτες.

Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να “ταράξουμε λιγάκι τα νερά” σε κλασσικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και να τους δώσουμε μία πιο γκουρμέ πινελιά. Ένας γευστικός και απλός τρόπος είναι συνδυάζοντας τα με ένα ζουμερό και νόστιμο φρούτο, όπως το ροδάκινο.

Έχουμε λοιπόν ετοιμάσει για εσάς μερικές απολαυστικές συνταγές με ροδάκινα Velvita για να ανατρέψετε ακόμη και τα πιο παραδοσιακά πιάτα!

Σφολιατόπιτα με ροδάκινα Velvita

Πιτάκι με μαρμελάδα βερίκοκο

Η σφολιατόπιτα είναι ένα γνήσια παραδοσιακό πιάτο με διαφορές παραλλαγές ανάλογα την περιοχή. Την έχουμε συνηθίσει με τυρί, σπανάκι, λάχανο ακόμη και κρέας και προτιμούμε να την καταναλώνουμε κυρίως το πρωί. Υπάρχουν και πιο γλυκές παραλλαγές όπως με κρέμα. Ωστόσο, σίγουρα πολλοί δεν θα έχετε ακούσει, πόσο μάλλον να έχετε δοκιμάσει σφολιατόπιτα με ροδάκινο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα ένα ταψί που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια.

Υλικά

  • 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
  • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό ροδάκινα velvita
  • 2 κρόκους από αυγά

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μεγάλο ταψί.
  2. Αφρατεύουμε το βούτυρο στο μίξερ.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το βούτυρο.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους.
  5. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει.
  6. Κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα velvita
  7. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  8. Αλείφουμε ολόγυρα με διάλυμα αυγού.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για περίπου 35′.

Κοτόπουλο με κρεμμύδια και χυμό και ολόκληρα ροδάκινα Velvita

Κοτόπουλο με ροδάκινα

Κοτόπουλο με πατάτες, κοτόπουλο με ρύζι και… κοτόπουλο με ροδάκινα Velvita! Ετοιμάστε ένα κλασσικό και παραδοσιακό πιάτο και δώστε του μία πιο εκλεπτυσμένη γεύση με μία απλή παραλλαγή!

Υλικά

  • 1 Κοτόπουλο
  • 500 γρ. ροδάκινα Velvita κομμένα σε φέτες
  • 1 λίτρο χυμό ροδάκινο
  • 4 κ.σ λάδι
  • 1 κύβο ζωμός κότας

Εκτέλεση

  1. Αδειάστε μέσα στην κατσαρόλα το χυμό ροδάκινο, προσθέστε τον κύβο κότας και δώστε μια βράση.
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και αδειάστε το μείγμα μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος για τον φούρνο. Απλώστε από επάνω το κοτόπουλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  3. Κόψτε τα ροδάκινα Velvita σε λεπτές φέτες και σερβίρετε τα με το κοτόπουλο.

Γλυκό του κουταλιού με ροδάκινα velvita

Κομπόστα

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν μία συνταγή, που ειδικά η ελληνική επαρχία και τα χωριά αγαπάνε ιδιαίτερα. Πολύ αρωματικά και γευστικά μας κερδίζουν με την πρώτη κουταλιά. Ίσως από τις λιγότερο γνωστές και ιδιαίτερες παραλλαγές αυτού του κλασσικού γλυκού είναι όταν φτιάχνετε από ροδάκινα.

Υλικά

  • 2 κιλά ροδάκινα velvita καθαρσμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλιές γλυκόζη
  • 400 ml νερό
  • 1 βανιλίνη
  • 2 λεμόνια για τον χυμό τους
  • 1 κ. γ. Ξινό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, κόβουμε και ξεπλένουμε τα ροδάκινα Velvita στο νερό.
  2. Έπειτα τα στεγνώνουμε σε πετσέτα.
  3. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10′.
  4. Τοποθετούμε με προσοχή ένα ένα τα κομμάτια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25′.
  5. Προσθέτουμε και το μείγμα λεμόνι-ξινό για να δέσει το σιρόπι.
  6. Κλείνουμε και αφήνουμε να κρυώσει χωρίς καπάκι για 24 ώρες.
  7. Την επόμενη ημέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για 10′ βάζοντας τη γλυκόζη. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
  8. Φυλάσσουμε το γλυκό σε γυάλινα βάζα.