Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος είχε δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές χαρακτήρισαν το περιστατικό ως ύποπτο, και ο Άγγλος μαζί με την σύντροφό του μεταφέρονται στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η μεταφορά του 29χρονου Άγγλου από την Κεφαλονιά οπού βρισκόταν για διακοπές με την κοπέλα του, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου (21/5) σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης (σ.σ. όπως αυτές του κορωνοιού), με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Μαζί του μεταφέρεται και η σύντροφός του ως επαφή ύποπτου κρούσματος.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο “Αττικόν” Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του “Αττικόν” Αναστασία Αντωνιάδου  θα είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τον 29χρονο Άγγλο.