Tις θέσεις τους «απέναντι στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην εταιρεία», επισημαίνοντας τους κινδύνους και ελπίζοντας όπως επισημαίνουν «ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή ο καθένας θα αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης του, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς όφελος της εταιρείας, των εργαζομένων και της εθνικής μας οικονομίας» εκφράζουν εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, με σχετική ανακοίνωση, που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Όπως υποστηρίζουν στην ανακοίνωση που υπογράφουν η «Ένωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίου ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ Μηλακίου, ο Σύλλογος Εργατών και υπαλλήλων Ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής, η Ένωση κ.λ.π. «οι εργαζόμενοι και τα σωματεία όλο αυτό το διάστημα επέδειξαν στην πράξη την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Διαπιστώνουμε όμως, ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα, μια όχι ανάλογη στάση εκ μέρους της Διοίκησης της Εταιρείας.

Εκμεταλλευόμενη την κρίση προσπαθεί να επιβάλλει οργανωτικές αλλαγές με συνενώσεις και αναδιαρθρώσεις τμημάτων και θέσεων εργασίας επικαλούμενη την
καλύτερη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, ζητώντας τη συναίνεση των εργαζομένων. Την ίδια ώρα ωστόσο, αρνείται να συναινέσει και να προβεί σε ενέργειες που θα έδειχναν ότι τιμά και σέβεται από μεριάς της τις
προσπάθειες και την κατανόηση των εργαζομένων
Επιπροσθέτως, απαξιώνει με έντεχνο τρόπο θεσμούς και υποχρεώσεις που απορρέουν από Σ.Σ.Ε και δυστυχώς δε δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί η εν λόγω στάση της».

Αντιμετώπιση της κρίσης

Θέτοντας ερωτήματα , τα σωματεία εργαζομένων, αναφέρουν : «Καμία σοβαρή πολιτική αντιμετώπισης των εισαγωγών τσιμέντου. Γιατί άραγε ; Ποιος είναι ο στόχος αυτής της αδράνειας και τι εξυπηρετεί ; Καμία ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης με αύξηση των εξαγωγών για την διασφάλιση της λειτουργίας των εργοστασίων, την βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και την συνέχιση της παραγωγής και μετά το 2012 που θα σταματήσει η πριμοδότηση του διοξειδίου του άνθρακα και το ύψος της παραγωγής θα καθοριστεί από την ΕΕ με βάση την παραγωγή των προηγούμενων ετών.

Αντίθετα, έντονη είναι η δραστηριότητα πώλησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας».

«Κινητοποιήσεις;»
Προειδοποιώντας εμμέσως για τις επόμενες κινήσεις τους , οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «ας φροντίσουν να δουν την πραγματικότητα και να κατανοήσουν ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο μιας Εταιρείας είναι το ανθρώπινο δυναμικό.
Χωρίς εργαζομένους δεν υπάρχει ούτε παραγωγή ούτε εργοστάσια και τότε οι στόχοι είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν.

Και να γνωρίζει επίσης η Διοίκηση ότι η συναίνεση δε σημαίνει υποταγή, η ωριμότητα δεν υποκρύπτει αδυναμία και η συνεννόηση δεν συνοδεύεται από έλλειψη αγωνιστικότητας».

Κλείνοντας ζητούν αλλαγή «στάσης απέναντι στα προβλήματα και στους εργαζομένους μέσα από τη διάθεση επίλυσης των προβλημάτων μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί στο μέλλον και από την πλευρά μας δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».
πηγή: volospress