Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης θα έχει σήμερα συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννη Χαλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Α.Βεντούρη, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση από την συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε καταγγελίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών φορέων και του τοπικού Τύπου της Αίγινας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ενώ υπάρχει πλοίο που έχει σύμβαση πορθμειακής γραμμής, αυτό εμποδίζεται να ταξιδέψει παρ’ ότι οι ναυτικοί στις πορθμειακές γραμμές έχουν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις.

Ο Δημήτρης Καρύδης ζήτησε να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και κάλεσε ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις όπως το ΠΑΜΕ «να πάψουν, επιτέλους, να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με την ασφάλεια και την οικονομική επιβίωση των κατοίκων της Αίγινας».