Τις επόμενες κινήσεις της αναμένεται να καθορίσει στη σημερινή συνεδρίαση της η ΠΝΟ καθώς η απεργία που άρχισε την Τρίτη συνεχίζεται έως και αύριο στις 6 το πρωί.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως κάποιες ενώσεις στη ναυτιλία έχουν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όχι όμως η ένωση ακτοπλόων. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να πάρει μέτρα ώστε να βρεθεί λύση, είπε ωστόσο ότι αναμένει την απόφαση της ΠΝΟ με την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική.

Εντολή του πρωθυπουργού, είπε, είναι να πάψει η χώρα να είναι χωρισμένη στα δύο, ενώ αναφέρθηκε και στις άκαρπες συναντήσεις που έγιναν παρουσία του, με την ΠΝΟ και την ένωση ακτοπλόων.

Εξήγησε τέλος ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα καθώς η απεργία γίνεται για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νησιά γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική. «Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εκπρόσωπος των αγροτών της Κρήτης τονίζοντας πως περίπου 5.000 τόνοι κηπευτικά παραμένουν στις νταλίκες στο νησί και προβλέποντας πως το βράδυ, εάν δεν εκτονωθεί η κατάσταση, θα σημειωθούν σοβαρά επεισόδια στο Ηράκλειο.

Το πρωί πάντως έδεσε στον Πειραιά το πλοίο «Μυτιλήνη» μεταφέροντας ευπαθή προϊόντα.