Για την αναβάθμιση των ιστορικών σχέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Κύπρου, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση παρουσίασε «τις δράσεις και τις ενέργειες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία με τους Κύπριους πολίτες που ζουν στην περιοχή και την πολύ στενή σχέση που έχουμε και έλαβα τη διαβεβαίωσή του (κ. Αναστασιάδη) ότι και στο μέλλον θα δουλέψουμε στενά προκειμένου να πετύχουμε ακόμη περισσότερα αποτελέσματα».

Επίσης, ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι τρόποι ανάπτυξης και αναβάθμισης των σχέσεων στο χώρο του εμπορίου, της παιδείας και του πολιτισμού.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη συζήτησαν και για πορεία του Κυπριακού, υπό το φως των εξελίξεων και της εκλογής του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.