Με την τοποθέτηση τριών φίλτρων απολύμανσης του νερού σκοπεύει να δώσει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης καθαρό νερό στους πολίτες. Η δημοπράτηση θα γίνει σύντομα και το έργο ανέρχεται στα 40.000 ευρώ.

Μετά από αναλύσεις που είχε κάνει το ΤΕΙ Καβάλας διαπιστώθηκε ότι το νερό δύο πηγών περιείχε αρσενικό, με αποτέλεσμα οι πηγές να κλείσουν και οι πολίτες να ενημερωθούν για το πρόβλημα.

Αρχικά είχε γίνει υτοψία από τη Διεύθυνση Υδάτων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα και  συνέχεια, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου πραγματοποιήθηκε η μελέτη για την εγκατάσταση των τριών φίλτρων.

Παράλληλα, η περιφέρεια συνέταξε εισήγηση, ώστε ο νέος δήμος Παγγαίου να επεξεργαστεί τεχνική μελέτη για να μεταφερθεί νερό από γεωτρήσεις, καθώς τα φίλτρα αποτελούν μια άμεση προσωρινή λύση.

Η γενική γραμματέας της περιφέρειας, Θεοδώρα Κόκλα, τονίζει ότι τα συγκεκριμένα φίλτρα θα πρέπει να παραμείνουν, ώστε να αντιμετωπιστεί και στο μέλλον οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται με το νερό του δήμου Παγγαίου, ακόμη και μετά τη λειτουργία των γεωτρήσεων.