Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του μονοκινητήριου αεροσκάφους με άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού να «χτενίζουν» τη λίμνη Κάρλα, αλλά και την ορεινή περιοχή του Μαυροβουνίου, για τον εντοπισμό του 62χρονου πιλότου από τη Δράμα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας.

Στις έρευνες συμμετέχει πυροσβεστική, αστυνομία αλλά και το λιμενικό, ενώ αξιοποιείται και η χρήση drone. Πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή, ενώ drone και ελικόπτερα προσπαθούν να τη χτενίσουν ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες το αεροσκάφος ή ο πιλότος να βρίσκονται στην περιοχή. Οι έρευνες μέχρι στιγμής είναι άκαρπες.

Ο πιλότος επέστρεφε από τη Θήβα στη Δράμα τη Δευτέρα, ωστόσο η τελευταία επικοινωνία που είχε ήταν από την περιοχή Κάρλα της Λάρισας. Σύμφωνα με το Onlarissa.gr, κάτοικος του χωριού Σκήτη του Δήμου Αγιά φέρεται να είδε το αεροπλάνο να πετάει χαμηλά αφού είχε ακούσει έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

«Φοβηθήκαμε με τον σύζυγό μου μην πέσει»

Συγκεκριμένα η κάτοικος της Σκήτης ανέφερε: «Χθες το απόγευμα γύρω στις 5.10 μ.μ. ενώ βρισκόμουν στη κουζίνα του σπιτιού μου στην Σκήτη, άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο από αεροπλάνο, κάτι που είναι συνηθισμένο για εμάς, καθώς περνούν συχνά αεροσκάφη, όμως αυτή την φορά ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και περίεργος.

Κοίταξα αμέσως έξω από τα μεγάλα παράθυρα του σπιτιού μου και είδα ένα αεροσκάφος διαφορετικό από αυτά που έβλεπα συνήθως, να πετάει πολύ χαμηλά, φοβηθήκαμε με τον σύζυγό μου να μην πέσει. Τελικά χάθηκε πετώντας χαμηλά πίσω από το Μαυροβούνι, όπως λέγεται εδώ το βουνό».

«Προσεύχομαι για τον άντρα μου»

Για την εξαφάνιση του 62χρονου μίλησε η σύζυγός του, λέγοντας χαρακτηριστικά στο Mega, «προσεύχομαι για τον άντρα μου».

«Από Θήβα ξεκίνησε, τον είδαμε πότε περίπου θα έφευγε. Κατά τις 11.30 ήταν η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος», σημειώνει η σύζυγός του.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γρηγοριάδης, πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Αγίου Αθανασίου Δράμας, σημειώνει πως πρόκειται για έναν έμπειρο πιλότο.

«Ήταν έμπειρος πιλότος, πετούσε πολλά χρόνια. Το αεροπλάνο ήταν σε καλή κατάσταση, το συντηρούσε συχνά, ποτέ δε δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα ή κάποιο ατύχημα», λέει ο κ. Γρηγοριάδης, ο οποίος περιμένει νέα από τι έρευνες.