Αυξημένα θα είναι τα μέτρα σήμερα και στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 37ης επετείου του Πολυτεχνείου, με αστυνομικές δυνάμεις να επιτηρούν την πορεία.

Στις 12:00 θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στις 17:00 θα γίνει η κεντρική πορεία που διοργανώνουν ο ΣΦΕΑ και το φοιτητικό κίνημα από το Πολυτεχνείο.

Μετά την επιστροφή της πορείας στο Πολυτεχνείο, το Συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων και τα εργατικά σωματεία θα εκδώσουν κοινή απόφαση – κάλεσμα για απεργίες και καταλήψεις, που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα και θα κορυφωθούν εντός του μήνα.

Ανήμερα της επετείου, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο θα μείνει ανοιχτό. Στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί η επετειακή συνεδρίαση της Συγκλήτου, και στις 19.00 στην αίθουσα τελετών, η κεντρική εκδήλωση με θέμα «1973-2010: Το πανεπιστήμιο τότε και σήμερα».

Από τις 14.30 το μεσημέρι σταδιακά θα υπάρξουν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή.

Επίσης από τις 6 το πρωί θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους:

Εγνατία (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Βενιζέλου)

Εθν.Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι πλατεία Λ.Πύργου)

Αγ.Δημητρίου (από Εθν.Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου)

Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι Λ. Στρατού)

Αγγελάκη (από Πλ.Συντριβανίου μέχρι Πλατ. Χ.Α.Ν.Θ.)

Αρμενοπούλου (από Δ.Γούναρη μέχρι Εθν.Αμύνης)

Τσιμισκή (από πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι Βενιζέλου)

Βασ.Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Κ.Ντήλ)

Κ.Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ.Ηρακλείου)

Γρ.Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου)

Κ.Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου).

.