Ρεπορτάζ με τίτλο «Ελληνική διατροφή χωρίς γλουτένη και 6 βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας», που υπογράφει η δημοσιογράφος Samantha McLeod, «φιλοξενείται» στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Province», από τις πλέον δημοφιλείς στον δυτικό Καναδά.
Το κείμενο, πλαισιωμένο από φωτογραφίες και έναν πρωτότυπο διάλογο ανάμεσα στη δημοσιογράφο και έναν Έλληνα οδηγό της στις γεύσεις, με το ψευδώνυμο «Κρατερός», αποτελεί ενδιαφέρον οδοιπορικό στα ελληνικά παντοπωλεία του Βανκούβερ.
Το αυγολέμονο, το μπριάμ, τα γεμιστά, η φέτα, το κρέας μαγειρεμένο αλά ελληνικά, δεν περιέχουν γλουτένη, τονίζει στη δημοσιογράφο ο Έλληνας συνομιλητής της, ο οποίος ξεναγεί την Καναδή δημοσιογράφο στα ελληνικά εστιατόρια της πόλης, καταστήματα τα οποία είναι πλέον μόνον έξι από τα 68 που υπήρχαν, τη «χρυσή» εποχή της μετανάστευσης των Ελλήνων.
Τα ελληνικά καφενεία, όπου άλλοτε σύχναζαν οι Έλληνες, είναι πλέον ανάμνηση, ενώ τα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα «έχουν σιγάσει», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.
Ωστόσο, η Samantha McLeod στον περίπατό της με τον «Κρατερό», ανακάλυψε τα αυθεντικά έξι κύρια συστατικά της ελληνικής διατροφής, που δεν θα πρέπει να λείπουν από καμιά κουζίνα και τα παραθέτει: ελιές, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φέτα, ρίγανη, μέλι και καφές, όπως εισάγονται συσκευασμένα απο την Ελλάδα. Το ρεπορτάζ διανθίζεται με φωτογραφίες των προϊόντων και αναλυτικές λεζάντες για τις ιδιότητές τους.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ πληροφορήθηκε πως, πίσω από το συμβολικό όνομα «Κρατερός», κρύβεται ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ, Ηλίας Κρεμμύδας.