Αναβλήθηκαν εννέα προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί κατοικιών μετά την παρέμβαση – διαμαρτυρία της «Κίνησης Ενάντια στους Πλειστηριασμούς» χθες το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Πειραιά.

Οι τρεις από αυτούς θα γίνονταν από τον δήμο Πειραιά, ο οποίος και τους απέσυρε προσωρινά, καλώντας τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να προχωρήσουν ύστερα από συνεννόηση με τις υπηρεσίες του δήμου σε ρύθμιση των χρεών τους. Οι υπόλοιποι έξι θα γίνονταν από τράπεζες και, τουλάχιστον χθες, δεν πραγματοποιήθηκαν. Ένα πλειστηριασμός που αφορούσε σκάφος έγινε κανονικά.

Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η νεοσύστατη «Κίνηση Ενάντια στους Πλειστηριασμούς» μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο, συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετοί δικηγόροι, ενώ κεντρικό σύνθημα ήταν «Τα σπίτια μας και οι περιουσίες δεν ανήκουν σε κανέναν, παρά μόνο σ’ εμάς».

Ο δικηγόρος Γιάννης Καρδάρας, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, που ήταν παρών στη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστήριξε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να προστατευτούν οι πρώτες κατοικίες, καθώς, ενώ η προστασία από τις τράπεζες ίσχυε μέχρι τις 31/12/2014, δεν υπάρχει προστασία όταν οι πλειστηριασμοί επισπεύδονται από το Δημόσιο και τους δήμους.