Τέλος στην ασυδοσία στη νήσο Χρυσή επιχειρεί να βάλει από σήμερα η Δασική Υπηρεσία, με πρωτοβουλία της οποίας άρχισαν να «ξηλώνονται» κάθε είδους πρόχειρο κατάλυμα και κατασκευή που αυθαίρετα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή.

Το Γαϊδουρονήσι αποτελεί περιοχή Natura, γεγονός που εξαρχής αποκλείει κάθε ανθρώπινη παρέμβαση, με εξαίρεση ελάχιστες, ήπιας φύσεως, όπως π.χ. κάποιο κιόσκι όπου θα διατίθενται είδη πρώτης ανάγκης, όπως νερό.

Αν και “Χρυσή” όμως, δε φαίνεται να της έχουν απομείνει … πολλά καράτια, καθώς η εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, μακράν απέχει από το γαλήνιο παράδεισο.

Κατασκηνωτές, εφοδιασμένοι με όλα … τα σύνεργα του camping, περνούν τις διακοπές τους στη Χρυσή, ενώ φεύγοντας αφήνουν, αναπόφευκτα, πίσω τους τα σημάδια της παραμονής τους εκεί.

Η Δασική Υπηρεσία ξεκίνησε σήμερα το ξήλωμα αρχίζοντας από τα καταλύματα που έχουν εγκαταστήσει κατά καιρούς οι κατασκηνωτές.

Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει το πως θα εξελιχθεί το θέμα της λειτουργίας ταβέρνας στο νησί. Αν και ιδιοκτησίας του δήμου, η ταβέρνα δε φαίνεται να πληρεί τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας, με αποτέλεσμα να έχει ήδη εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης.

Ωστόσο ο κάτοχος της ταβέρνας έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης για κατεδάφιση, γεγονός που σημαίνει ότι η υπόθεση μπαίνει στο ψυγείο μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Πηγή: cretalive.gr