Η ΠΕΝΕΝ πήρε τελικά πίσω την απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Οι συνδικαλιστές αποχώρησαν από τους καταπέλτες των πλοίων και τα πλοία φεύγουν με καθυστέρηση.

Έτσι τα πλοία που δεν έφυγαν ενώ έπρεπε να έχουν φύγει, αναχωρούν τελικά στις 9. Από το πρωί πολλοί επιβάτες είχαν μαζευτεί στο λιμάνι του Πειραιά, περιμένοντας να δει τι θα γίνει με το δρομολόγιό τους.

Συγκεντρωμένοι επιβάτες βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξο, καθώς μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχαν αποκλείσει την είσοδο του πλοίου πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για σήμερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 12 απόπλοι πλοίων.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Δείτε τις εικόνες του Newsbeast