Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Το νησί της Ναυσικάς», που παρουσιάζει η Ναυσικά Γκράτζιου στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100, με θέμα συζήτησης την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Βουλευτής αναφέρθηκε στην ένταξη της καμπάνιας στα σχολεία, καθώς πέρυσι, δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησαν να διδάσκονται πιλοτικά από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τετάρτη  τάξη του δημοτικού, ώστε τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών να γνωρίζουν τον «Κανόνα του Εσώρουχου». 

Ο «Κανόνας του Εσώρουχου» εξηγεί με απλά λόγια στο παιδί ότι το σώμα του, του ανήκει και πώς μπορεί να διακρίνει το «καλό» από το «κακό άγγιγμα» και το «καλό» από το «κακό μυστικό».

Επίσης, η Έλενα Ράπτη ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που υπέγραψε «Σύμφωνο Συνεργασίας» με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να χρησιμοποιεί το ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας για την ενημέρωση των δημοτών.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν και να δουν το υλικό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», όπως το παραμύθι «Η Κίκο και το χέρι» και τα 3D-animation videos «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» μπορούν να επισκεφτούν το site: enastapente.gr

Δείτε το βίντεο εδώ.