Ραντεβού στο Σύνταγμα το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι δίνει το ΠΑΜΕ για να διαδηλώσει κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ανεργίας.

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι όλοι μια γροθιά! Να πολιορκήσουμε εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, τον ΟΑΕΔ, όσους ρημάζουν τις ζωές μας. Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμα μας! Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας» λέει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Και προσθέτει: «Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας. Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.

Αν η επίθεση τους προχωρήσει όπως έχουν σκοπό ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας. Αν θα δεχτούμε να γίνουμε πρόβατα προς σφαγή ή θα αντισταθούμε. Να τους τρομάξουμε με την ενότητα μας. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση! Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους! Όλοι για έναν και ένας για όλους!».

Το ΠΑΜΕ ζητά κάλυψη όλων των ανέργων και επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. «Να μην αποδεχτούμε το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και να τους χαρίζει τζάμπα εργάτες και φτηνή εργασία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων ΤΩΡΑ!

Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης» αναφέρει το ΠΑΜΕ.