Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κλείσει από τους εφέτες ανακριτές η δικογραφία που αφορά την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», για την οποία είναι προσωρινά κρατούμενα οι έξι πρόσωπα.

Οι Εφέτες Ειδικοί Ανακριτές Κ. Μπαλτάς και Δημ. Μόκκας, θα λάβουν αύριο απολογίες από την σύζυγο και τον κουμπάρο ενός εκ των ήδη κατηγορουμένων στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε πρόσφατα κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση, αδίκημα που βαρύνει και άλλα δύο νέα πρόσωπα.

Προφυλακισμένοι ως μέλη της οργάνωσης είναι οι Νίκος Μαζιώτης 39 ετών, η 41 ετών σύντροφος του Παναγιώτα Ρούπα, ο 30χρονος Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο Χριστόφορος Κορτέσης 31 ετών, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος 32 χρονών και ο συνομήλικος του Σαράντος Νικητόπουλος.

Πρόθεση των δύο Εφετών είναι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να έχουν ολοκληρώσει την ανακριτική διαδικασία ώστε η δικογραφία να διαβιβαστεί σε έναν από τους δύο αρμόδιους Εισαγγελείς Εφετών για την υποβολή πρότασης προς το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμά του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.

Η αρχή του τέλους για τους έξι προφυλακισμένους ως μέλη της οργάνωσης σηματοδοτήθηκε με τον θάνατο, σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη, του Λάμπρου Φούντα στις 10 του περασμένου Μαρτίου. Ένα μήνα μετά οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις του Φούντα έφθασαν στους έξι, με πρώτους συλληφθέντες τον Μαζιώτη και την σύντροφο του, οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία είναι οι διευθύνοντες την οργάνωση μαζί με τον Κ. Γουρνά.

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον των έξι αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, έκρηξης από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών. Πρόσφατα οι εφέτες απήγγειλαν επιπλέον μία κακουργηματική πράξη στους προσωρινά κρατούμενους.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί αφορούν την δράση της οργάνωσης από το 2003 έως την σύλληψη των έξι.

Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει αναλάβει με προκηρύξεις του την ευθύνη για εννέα χτυπήματα με «πρεμιέρα» την διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 5 Σεπτεμβρίου 2003. Είχε μάλιστα εντυπωσιάσει τότε τις αρχές, ότι η οργάνωση είχε ειδοποιήσει για μία βόμβα, με αποτέλεσμα η δεύτερη να εκραγεί ενώ ήταν ήδη αστυνομικοί στα δικαστήρια. Η οργάνωση μεταξύ άλλων ενεργειών, χτύπησε τρεις φορές το 2004, σε αστυνομικό λεωφορείο στην Πέτρου Ράλλη, στην τράπεζα Citibank στο Ψυχικό και στο ΑΤ Καλλιθέας, μία φορά το 2005 με βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών και άλλη μία φορά το 2006 με βομβιστική ενέργεια με στόχο τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη. Το 2007 ο Επαναστατικός Αγώνας έκανε την «θεαματικότερη» ενέργεια του με αντιαρματική ρουκέτα που εκτόξευσε κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας.