«Νοσηρό πάθος» και «ασθενή πράξη» χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ο μητροπολίτης Άνθιμος στο κήρυγμά του, χθες το βράδυ από τον ναό της Αχειροποιήτου, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας που διοργάνωσαν χριστιανικές οργανώσεις εναντίον του σαββατιάτικου Gay Pride.

«Είναι διαφορετικό να υποπέσεις σε μια αμαρτία και να ζητήσεις τη συγγνώμη του Θεού, και είναι άλλο να έχεις συνεχή σχέση με την αμαρτία και να την προβάλεις» είπε, σύμφωνα με το seleo.gr. Ο ίδιος δεν κατονόμασε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος στηρίζει το Gay Pride, ωστόσο αναφέρθηκε πολλές φορές «στους διοργανωτές και τις Αρχές», με τη συγκατάθεση των οποίων «διαφημίζεται η αμαρτία σε αυτό το φεστιβάλ, αυτήν την Αποκριά», όπως χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις.

Τόνισε, επίσης, ότι σκοπός της χθεσινοβραδινής αγρυπνίας αλλά και της συγκέντρωσης χριστιανικών οργανώσεων την Παρασκευή στον Άγιο Δημήτριο είναι να «διατυπώσουμε με ειρηνικό και φιλάνθρωπο τρόπο την αντίθεσή μας στη διαφήμιση της απρέπειας». Σε άλλο σημείο προειδοποίησε: «Δεν διοργανώνουμε παλλαϊκή συγκέντρωση, θα μπορούσαμε σήμερα να είχαμε εδώ 150 ιερείς, αλλά δεν το θέλουμε».

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε ως και στους δημοσιογράφους «που μιλούν χωρίς να έχουν γνώση των πνευματικών ζητημάτων», και μάλιστα τους κάλεσε να θυμηθούν τους τουρίστες, που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα χριστιανικά μνημεία της πόλης. «Οι τουρίστες που έρχονται δεν είναι άρρωστοι, οι άρρωστοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη και θέλετε να τη λερώσουμε;» αναρωτήθηκε.

Τέλος, σημείωσε ότι πέρυσι και πρόπερσι, υπήρχε «σατανικό σχέδιο» να περάσει το Gay Pride έξω από την Αγία Σοφία και τη Μητρόπολη. «Έδωσα αγώνα να μην συμβεί. Το πετύχαμε, αλλά αυτό δεν αναστέλλει την εγκληματικότητα, από ηθικής τάξεως, του εγχειρήματος».