Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους της εκκλησίας των παλαιοημερολογιτών από την δράση ενός δεσπότη, ο οποίος προτρέπει τους ακολούθους του να μην δεχτούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Ο συγκεκριμένος δεσπότης ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει λειτουργία εντός των επόμενων ημερών σε χωριό της Θεσσαλονίκης. Η ακολουθία θα γίνει σε ναό που ανήκει στους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (ΓΟΧ). Οι πιστοί της συγκεκριμένης Οργάνωσης των Γ.Ο.Χ. έχουν ενημερωθεί για την ώρα προσέλευσης.

Η οδηγία, ωστόσο, τους καλεί να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους και όταν είναι έτοιμος ο δεσπότης θα τους ειδοποιήσει για να μεταλάβουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δεσπότης, που είναι μέλος της ιεράς συνόδου της εκκλησίας των Γ.Ο.Χ., πραγματοποιεί ομιλίες σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας. Μέσω των ομιλιών αυτών προτρέπει τον κόσμο να μην εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Η συγκεκριμένη προτροπή έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των παλαιοημερολογιτών. Κάποιοι εκ των πιστών έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να θωρακιστούν απέναντι στην νόσο Covid-19 κάνοντας το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος και τα επίσημα όργανά της.