Το πρόγραμμα δράσης του κλάδου της για το Νοέμβριο θα ορίσει σήμερα η ΔΟΕ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει, ενώ στις 12 θα συνεδριάσει από κοινού και με την ΟΛΜΕ.

Οι δάσκαλοι δεν ικανοποιήθηκαν από τη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς δεν δόθηκαν «ουσιαστικές απαντήσεις» στα ζητήματα που τέθηκαν.

Για το θέμα του«νέου μισθολογίου» η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί είναι σαφώς αδικημένοι με το υπάρχον μισθολόγιο, δεν υπάρχει, όμως, δυνατότητα να δοθούν επιπλέον χρήματα, και γι αυτό θα γίνει σωστή αναδιάρθρωση των υπαρχόντων χρημάτων, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες.

Δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει συνάντηση της ΔΟΕ με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη για το θέμα εντός των ημερών.

Όσον αφορά την πληρωμή των αναπληρωτών δασκάλων που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κουλαϊδής δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν όλοι μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη. Διευκρίνισε ότι η πληρωμή θα γίνεται κάθε μήνα και η αμοιβή θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

Για τις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί στους Δήμους το ποσό των 30.000.000, ενώ όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για το θέμα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.