Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στην Στουτγάρδη καθώς οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει στη Γερμανία για μερικά χρόνια.

Ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά όταν ήταν οκτώ ετών, καθώς η οικογένειά του επέστρεψε στο χωριό Χέρσο του νομού Κιλκίς. Ένα χρόνο αργότερα άρχισε να ψέλνει στην εκκλησία του χωριού ενώ στα δώδεκα άρχισε μαθήματα βυζαντινής μουσικής, τα οποία ολοκλήρωσε παίρνοντας το πτυχίο του στα δεκαεπτά. Παράλληλα, τραγούδησε ερασιτεχνικά σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στα είκοσι του, αμέσως μόλις άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά, τον ανακάλυψε ο Σταμάτης Κραουνάκης αλλά και η δισκογραφική του εταιρεία η Warner, με την οποία υπέγραψε αμέσως συμβόλαιο. Για τρεις συνεχείς σεζόν συνεργάστηκε με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την ομάδα της, που αποτελείτο από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου, όπου γράφει τη δική του ιστορία στις μουσικές παραστάσεις υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Ανδρέα Βουτσινά.

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε με δυο συμμετοχές στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη, τα «Όταν Έρχονται Οι Φίλοι Μου», στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack «Το Τρίτο Στεφάνι», όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι.

Το ’96 τον ανακάλυψε ο Χρήστος Νικολόπουλος και συνεργάστηκε μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και το ’97 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου».

Οκτώ μήνες αργότερα κυκλοφόρησε το soundtrack του σίριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς» με τη μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια, το οποίο γνωρίζει επιτυχία άνευ προηγουμένου αφού αγγίζει τις 120.000 πωλήσεις και η φωνή του Δημήτρη Μπάση ακούγεται παντού.
Την επόμενη περίοδο συνεργάστηκε με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Μανώλη Λιδάκη και στο τέλος του ’98 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Σ’ Ανοιχτούς Ουρανούς» σε μουσική και πάλι του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Άρη Δαβαράκη και της Ελένης Γιαννατσούλια.
Από τότε η πορεία του εκτοξεύθηκε και ο Δημήτρης Μπάσης γνώρισε μια τεράστια καταξίωση και πορεία.

Σήμερα, ο γνωστός τραγουδιστής συνεχίζει τις εμφανίσεις του. Όμως, παρά την πορεία του, είναι επηρεασμένος από την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αγωνιά, όπως λέει για το τι θα γίνει αύριο στην πατρίδα μας. Πιστεύει ότι ο λαός κάνει διαρκώς θυσίες χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα πιάσουν… τόπο.

Λέει πως ο γιος του είναι εντυπωσιασμένος που τον βλέπει να τραγουδά ενώ χαίρεται που ο Χρήστος Νικολόπουλος τον δίδαξε πώς να διαχειριστεί την αναγνωρισιμότητα και να παραμείνει προσγειωμένος.

Αυτό που τονίζει πάντως, είναι ότι στο όνομα της κρίσης δεν θα συνεργαζόταν με τον οποιονδήποτε. «Στην κρίση μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι», λέει και συμπληρώνει ότι οι τιμές στα μαγαζιά πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλα τα πορτοφόλια.

Αναφερόμενος στους νέους, υποστηρίζει ότι πρέπει να προσπαθήσουν εάν έχουν ταλέντο αλλά πάντα με σεμνότητα και ταπεινότητα.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».