Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και το 1975 προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε έως το 1986 σε πάρα πολλούς αγώνες ως μέσος.

Την ίδια χρονιά ανέλαβε παίκτης και προπονητής του Πεζοπορικού Λάρνακας στην Κύπρο και δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Πεζοπορικό και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής.

Ο Σπύρος Λιβαθηνός όμως αγωνίστηκε και με τη φανέλα της Εθνικής κάνοντας το ντεμπούτο του το 1977 στον εκτός έδρας φιλικό εναντίον της Ρουμανίας.

Μετά το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής συνέχισε να εργάζεται ως προπονητής. Αρχικά στην Κόρινθο και στον Εθνικό Πειραιώς και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο για την ΑΕΚ Λάρνακας. Το 1996 ανέλαβε την Καστοριά, την οποία οδήγησε στην Α’ Εθνική και έναν χρόνο μετά βρέθηκε στον πάγκο της Καλλιθέας. Τον Μάρτιο του 1998 πήγε στον Εθνικό Αστέρα. Το 2001 ανέλαβε την Παναχαϊκή και το 2002 επέστρεψε στον Εθνικό Αστέρα.

Ακόμη και σήμερα όμως δεν αποχωρίζεται το ποδόσφαιρο. Προχωρά σε προπονήσεις των νέων περιφερειακών ομάδων με τους επίλεκτους παίδες και νέους. Άλλωστε, πιστεύει στο ταλέντο των νέων ανθρώπων. Τονίζει όμως ότι είναι πολύ σημαντική η πειθαρχία και η παιδεία. Θεωρεί όμως ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν υποδομές. Όπως λέει, εκείνος ξεκίνησε από 9 ετών από την εφηβική ομάδα και αγωνίστηκε για 21 χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής. «Όπως και εγώ έτσι και άλλα παιδιά έχουν επανδρώσει και έχουν δώσει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε αυτό, θέλουμε να βρούμε μιμητές, για να γίνουμε και εμείς καλύτεροι», αναφέρει.

Γι’ αυτό και όταν αναλαμβάνει τους νέους ή του ζητούν συμβουλές, λέει ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πίστη και βοήθεια από την οικογένεια.

«Η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο αείμνηστος ο πατέρας μου, με στήριξε με βοήθησε, παρά τις δυσκολίες που είχαμε εκείνη την εποχή. Σίγουρα η δικαίωση που θα έχει ένας γονιός να δει το παιδί του, είτε γίνει ποδοσφαιριστής είτε όχι, να σταδιοδρομήσει στη ζωή του και να είναι γερό», αναφέρει.

Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής όμως σκέφτεται να ασχοληθεί και με τα κοινά αφού οι πληροφορίες τον θέλουν να βάζει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος. Όμως, αυτό θα το αποφασίσει τις επόμενες ημέρες. Πάντως, τον ενδιαφέρει το κοινό καλό και να βοηθήσει τον τόπο του και τους πολίτες που έχουν υποστεί πολλά.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».