«Λουκέτο» μπαίνει αύριο στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, λόγω της 24ωρηςγενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 στο Πεδίο του Άρεως. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Στην απεργία έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν δύο ναυτεργατικά σωματεία, με αποτέλεσμα να αναμένεται νέος γύρος ταλαιπωρίας στο λιμάνι του Πειραιά. Παρά την απόφαση της ΠΝΟ να μην συμμετέχει στην κινητοποίηση, ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσον» κήρυξαν 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, απεργούν επίσης υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, εργαζόμενοι στα αεροδρόμιο, ιδιώτες γιατροί και οι οδοντίατροι και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Να συμμετάσχουν στην απεργία καλούνται από την ΓΣΕΒΕΕ οι εμποροβιοτέχνες.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Η απεργία ισχύει από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Παράλληλα συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ: σε εξέλιξη βρίσκεται από αυτήν την ώρα και έως τις 8 στάση εργασίας με αιχμή ασφαλιστικό, εργασιακά αλλά και το ζήτημα των συμβασιούχων. 

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μεταφοράς, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.