Στους δρόμους, υπερασπιζόμενοι την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, βγαίνουν οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΕ, αντιδρώντας στην επικείμενη κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ.

Στο Ηράκλειο, κινητοποίηση πραγματοποιούν μαθητές, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στις 9.00 το πρωί, αναφέρει το cretalive.gr.

Παράλληλα, με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο, οι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ζητούν συνάντηση, εντός της εβδομάδας «προκειμένου να σας εκθέσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις λεπτομέρειες και τις επιπτώσεις των όσων επέρχονται, για την Παιδεία, την Εκπαίδευση, αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, ως συνέπεια των μέτρων στα οποία καλείστε να συναινέσετε, υπό την πίεση της οικονομικής ύφεσης και το κράτος των “αριθμών”».

Οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν συγκεντρώσεις:

– Στην Αθήνα, στις 11:00 στο υπουργείο Παιδείας, την ώρα που ο υπουργός θα κηρύττει την έναρξη της Ημερίδας «Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και Επαγγελματικά Δικαιώματα αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υ.ΠΑΙ.Θ.

– Στην Αθήνα, στις 12:00 . στο υπουργείο Παιδείας, μαζί με την Ο.Λ.Μ.Ε., την ώρα που ο υπουργός θα δεχθεί το Δ.Σ. της σε προγραμματισμένη συνάντηση.

– Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στο ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ. Νεάπολης, (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης ή στρατόπεδο Στρεμπενιώτη) στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

– Στη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ-Θ.