Το σχέδιο για τον ΟΣΕ δεν είναι σχέδιο εξυγίανσης αλλά« ιδιωτικοποίησης, απαξίωσης και διάλυσης» του σιδηρόδρομου, δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, μία ημέρα μετά την έγκριση του σχεδίου για τον Οργανισμό από το υπουργικό συμβούλιο και λίγο πριν πάρει (την Πέμπτη) το δρόμο για τη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Νίκο Κιουτσούκη που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το χρέος του ΟΣΕ είναι στην πραγματικότητα χρέος της κυβέρνησης καθώς, όπως είπε, 9 από τα 10,7 δισ. που χρωστά ο Οργανισμός είναι οφειλές της πολιτείας τις οποίες και θα πρέπει να αναλάβει.

Ο κ. Κιουτσούκης εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον ΟΣΕ, επισημαίνοντας πως το νομοσχέδιο δεν μιλά για «μετατάξεις» εργαζομένων αλλά για «μεταφορά» τους, δηλαδή υποχρεωτική απόλυση τους από τον ΟΣΕ και μεταφορά τους αλλού εφόσον υπάρχουν θέσεις.

«Η κυβέρνηση θέλει σιδηρόδρομο-μινιατούρα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΣ, σημειώνοντας πως σύμφωνα με το σχέδιο τα 2/3 του σιδηροδρόμου καταργούνται.