Χωρίς ταμειακές μηχανές λειτούργησαν σήμερα οι λαϊκές αγορές στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία αλλά και στη Θεσσαλία, καθώς και στη Θράκη, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών και Λαϊκών Αγροτών, Βασίλη Μακρίδη.

Ισχυρίστηκε, επίσης, πως μέχρι να αποσαφηνιστούν κύρια ζητήματα για το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε από σήμερα να έχουν και ταμειακές μηχανές στους πάγκους τους, τα περίπου 3.000 μέλη της ομοσπονδίας, δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην τοποθέτησή τους.

Ακόμη και σήμερα εκπρόσωποι του κλάδου βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αναμένοντας να δοθεί η τρίμηνη αναστολή του μέτρου τοποθέτησης των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος, που θα οδηγήσει στην ομαλή εφαρμογή του μέτρου.

«Δε λέμε όχι στην τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, απλά ζητάμε να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν και οι καταναλωτές», υποστήριξε ο κ. Μακρίδης.

Το κύριο ζήτημα που ζητείται να αποσαφηνιστεί – σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη – είναι η αναγνώριση του Ειδικού Στοιχείου από τις Εφορίες, οι οποίες δηλώνουν άγνοια επί του θέματος. «Το Ελληνικό Δημόσιο – δηλαδή, το υπουργείο Οικονομικών – δεν είναι ακόμη έτοιμο να υποδεχθεί το μέτρο αυτό και δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει σχετικά», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.