Τη λήξη της κατάληψης αποφάσισε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της γενικής γραμματείας Αθλητισμού μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος σύμφωνα με το οποίο οι διευθύνσεις Ανάπτυξης Αθλητισμού και Άθλησης μεταφέρονται από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η μεταξύ των εργαζομένων και της κυβέρνησης διάσταση απόψεων που αφορά στη νέα δομή που επιχειρείται να δοθεί στον Αθλητισμό και στα προβλήματα που αυτή θα επιφέρει. Για μια ακόμα φορά ουδεμία αξιόπιστη ερμηνεία δεν δόθηκε για τις γνωστές ανακατατάξεις.

Να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν στον τρόπο και στις ακολουθητέες διαδικασίες, οι οποίες πρωτόλεια περιγράφονται στο προχτεσινό Π.Δ., σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αποκοπούν οι δύο Διευθύνσεις από τον κορμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Τ) και θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

* Με ποιο τρόπο π.χ. θα γίνει η αναγραφόμενη μεταφορά θέσεων και προσωπικού;
* Θα μεταφερθούν αυτόματα οι υπηρετούντες εργαζόμενοι στις δύο Διευθύνσεις;
* Θα κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για εθελούσια μεταφορά στο Υπουργείο και Κοινωνικής Αλληλεγγύης;
* Θα καταργηθεί από τον υφιστάμενο οργανισμό της ΓΓΑ αριθμός θέσεων και θα μεταφερθούν ή συσταθούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης;
* Θα ακολουθηθούν – με δυο λόγια- οι υφιστάμενες διατάξεις περί μετατάξεων ; εθελοντικών ;, υποχρεωτικών ; και ποιες ακριβώς;

Επειδή, η πολυδιάσπαση της ΓΓΑ είναι πλέον γεγονός, εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο της ΓΓΑ, ύστερα από συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε σήμερα, αποφασίσαμε τα εξής:

1. Ο αγώνας για τη διασφάλιση της ενιαίας και αδιαίρετης λειτουργίας της ΓΓΑ, ως μοναδικού επιτελικού φορέα άσκησης αθλητικής πολιτικής είναι διαρκής και συνεχίζεται. Ύστερα από τις εξελίξεις και τα γεγονότα που έχουν προκύψει, σταματάμε την μορφή κατάληψης του κτιρίου της ΓΓΑ και συνεχίζουμε τον αγώνα στην κατεύθυνση της παραπέρα ανάδειξης του κεντρικού αυτού αιτήματος για την ίδια την ομαλή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, για τον αθλητισμό της χώρας μας, την αθλούμενη νεολαία και γενικά για όλη την κοινωνία.

2. Ο αγώνας μας θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταφερομένων συναδέλφων ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με την Πολιτική ηγεσία».