Ο Θωμάς Κινδύνης αποφοίτησε από τη σχολή του Πέλου Κατσέλη το 1973. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Ροντήρη ενώ υπήρξε και βοηθός του. Έκανε σημαντικές σπουδές στη μουσική, τη φωνητική, το τραγούδι και το χορό με αξιόλογους καθηγητές του χώρου.
Στο θέατρο, ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το «Άρμα Θέσπιδος», το «Αμφιθέατρο», το θέατρο «Κνωσός», το θέατρο «Άλφα», το θέατρο της Άννας Βαγενά και πολλά ακόμη περιφερειακά θέατρα.
Έχει παίξει σε διάφορους ρόλους αλλά κυρίως στο κλασικό ρεπερτόριο. Εμφανίζεται σε επιλεγμένες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.
Ως σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει πολλές παραστάσεις αλλά έχει δώσει έμφαση στην αρχαία τραγωδία, τη δημοτική παράδοση και το παιδικό θέατρο. Οι παραγωγές του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ και έχουν περιοδεύσει σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα.
Ο Θωμάς Κινδύνης επίσης έχει διδάξει σε δραματικές σχολές και συνεχίζει να παραδίδει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, χοροθεραπείας, μεθοδολογίας μελέτης και επικοινωνίας σε δασκάλους και ηθοποιούς.
Σε γενικές γραμμές ο ηθοποιός προσπαθεί να εμπνεύσει ήθος σε μικρούς και μεγάλους διοργανώνοντας διαρκώς εργαστήρια θεάτρου και τέχνης, εκπαιδευτικά προγράμματα και επιλέγοντας πάντα έργα στιβαρά, μεστά νοημάτων.
Με τον τρόπο αυτό ο ιδρυτής του καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές Έκφρασης» αναζητεί και προτείνει μια πιο αισθητική και όμορφη προσέγγιση της ζωής τις δύσκολες αυτές εποχές.
Τελευταίο έργο που ανέβασε το «Ένας εχθρός του λαού», του οποίου οι παραστάσεις μπορεί να τελείωσαν στον πολυχώρο, αλλά θα πραγματοποιηθούν κάποιες προγραμματισμένες παραστάσεις σε κάποια μέρη. Επέλεξε αυτό το έργο διότι ο Ίψεν, όπως έχει πει, πρότεινε μια άλλη κοινωνία βασισμένη στην ελευθερία, στην αδελφοσύνη και όχι στο να διακρίνεται για την απάτη, τον φανατισμό και την ευτέλεια της ζωής της. Πιστεύει άλλωστε ότι ήταν ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ… Ξέρει ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι εχθροί του λαού αλλά υποστηρίζει ότι για να αποδείξεις ποιοι είναι αυτοί, πρέπει να βρίσκεσαι διαρκώς σε αναζήτηση.
Θεωρεί ότι για να βοηθηθεί κάποιος η τέχνη είναι η μόνη ελπίδα γιατί σημαίνει επικοινωνία και επικοινωνία σημαίνει ζωή. Ξέρει άλλωστε ότι με την επικοινωνία διαλύονται τα πάντα.
Πιστεύει ότι με το να βοηθήσουμε τα παιδιά, θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Άλλωστε, αν θέλουμε να οραματιστούμε το μέλλον πρέπει να οραματιστούμε τα παιδιά. «Στήνουμε σχολεία για να κάνουμε παιδιά με πνευματική υγεία. Αυτός είναι ο μελλοντικός μας στόχος», λέει χαρακτηριστικά. Θα ήθελε πάντως να βοηθηθεί το έργο του, να υποστηριχθεί με κάποια μέσα, υλικά αλλά κυρίως ηθικά. Έχει μια πορεία 38 χρόνων στο θέατρο και στην εκπαίδευση, μια πορεία 20 χρόνων με την ομάδα του, έχει παρουσιάσει έργο καλλιτεχνικό αλλά και εκπαιδευτικό. Εκατοντάδες ηθοποιοί έχουν περάσει από τα χέρια του, έχει παραβρεθεί σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα, στην Κύπρο και αλλού. Υποστηρίζει ότι εκείνοι που έχουν ταλέντο, πρέπει να δοκιμάσουν την τύχη τους ακόμη και στους δύσκολους καιρούς γιατί πολύ απλά με την τέχνη μπορούν να καταφέρουν πράγματα.
Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».