«Εμπόδια, προβλήματα και ελλείψεις» ταλανίζουν την αγορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού εμπορίου καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών, ενώ το απόγευμα αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κορκίδης είπε πως οι έμποροι θεωρούν δίκαια τα περισσότερα από τα αιτήματα των μεταφορέων, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για «ανακωχή» μιας εβδομάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην αγορά.

«Είναι καλό όταν μπαίνεις σε μία κινητοποίηση να ξέρεις και πώς να βγεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως έχουν όλοι ξεπεράσει τα όριά τους.

«Η αναστολή αν γίνει θα είναι μία κοροϊδία και σαν να μην έγινε αγώνας ποτέ», απάντησε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νομαρχιακών Φορτηγών Γιώργος Παπούλιας, λέγοντας πως οι αυτοκινητιστές έχασαν πια την περιουσία τους.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρέπεμψε την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καθυστερήσεις στην απελευθέρωση της αγοράς οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Το υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χάσιμο χρόνου, καθώς η παράταση του σημερινού καθεστώτος εκθέτει την Ελλαδα.