Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς και από τα Γιάννενα, καθώς μόνο δύο πτήσεις εκτελεί καθημερινά η Olympic Air, ενώ η Aegean διέκοψε τις πτήσεις της.

Αιτία των προβλημάτων και της ταλαιπωρίας των επιβατών είναι η κατασκευή ενός νέου τροχόδρομου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που θα συνδέει το διάδρομο προσγειώσεων/απογειώσεων με την πίστα στάθμευσης αεροσκαφών. Με τους ισχύοντες κανονισμούς, όταν δίπλα στο διάδρομο γίνονται έργα, μειώνεται ο διάδρομος για τα αεροσκάφη και στην περίπτωση των Ιωαννίνων, χρησιμοποιούνται μόνο τα 1.300 μέτρα του από το συνολικό μήκος των 2.400 μέτρων. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αegean διέκοψε τις πτήσεις της, δεδομένου ότι δεν έχει πλέον στο στόλο της τα ελικοφόρα ATR-72 που είχε μισθώσει το καλοκαίρι από ισπανική εταιρεία και τα δικά της αεροσκάφη χρειάζονται ολόκληρο το μήκος του διαδρόμου για τις προσγειώσεις τους. Το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο δεν έχει ανακοινωθεί, αν και το συνολικό του μήκος δεν ξεπερνά τα 60 μέτρα.

Από την πλευρά της, η Olympic Air σχεδίασε μια τρίτη νυχτερινή πτήση για τα Γιάννενα, αλλά αυτή θα αρχίσει να εκτελείται στα τέλη Οκτωβρίου. Μέχρι τότε η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχίζεται αφού σχεδόν όλες οι πτήσεις είναι υπερπλήρεις. Κι αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία στα Γιάννενα είναι προγραμματισμένα μεγάλα συνέδρια με χιλιάδες συνέδρους και οι διοργανωτές τους προβληματίζονται για τη μεταφορά των συμμετασχόντων.