Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να λάβουν το απόγευμα οι αγρότες της Λαμίας, που αναμένουν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγροτες κινούνται όλο το 24ωρο στα καμποχώρια της Λαμίας, για να κινητοποιήσουν και άλλους συναδέλφους τους προκειμένου να μεταφέρουν τα τρακτέρ στον χώρο συγκέντρωσης στη Λαμία.

Την ίδια στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή, αποφασισμένες να μην επιτρέψουν στους αγρότες να κινηθούν προς την εθνική οδό. Από την πρώτη στιγμή, η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας έχει δημιουργήσει κλοιό γύρω από τα 110 τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί στη Λαμία και η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην περιοχή του Δομοκού, όπου επίσης έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ των αγροτών.

Χθες, αργά το βράδυ, αλλά και σήμερα το πρωί, όταν οι αγρότες προσπάθησαν αιφνιδιαστικά να μετακινήσουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό, οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τον δρόμο και απαγόρευσαν την κίνησή τους.

«Εμείς περιμένουμε τις απαντήσεις από το κέντρο και θα πράξουμε ανάλογα» υπογράμμισε ο Γιώργος Παλιούρας, μέλος της συντονιστικής των αγροτών στη Λαμία, αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά του. Οι αγρότες εκτιμούν ότι «μια σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, σ’ αυτήν τη φάση δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι» ενώ παράλληλα θεωρούν ότι πρέπει να συγκεντρωθούν και άλλα τρακτέρ από τα χωριά στον χώρο συγκέντρωσης. Οι απογευματινές περιοδείες και στις περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας και στην περιοχή του Δομοκού συνεχίζονται, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Τέλος, οι αγρότες από τη Φθιώτιδα διέκοψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, ζητώντας την συμπαράστασή του και την υιοθέτηση του ψηφίσματός τους. Με απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς δηλώνει τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών, «στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους παραγωγής» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς.