Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σητείας μετά τη δολοφονία της 32χρονης μητέρας δύο παιδιών 6 και 18 μηνών, από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της.

Η οικογένεια της γυναίκας ξεσπά και καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι ο 36χρονος την κακοποιούσε ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει και επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία.

Τα αδέλφια και η μητέρα του θύματος είναι συγκλονισμένοι και επαναλαμβάνουν ότι είχαν γίνει κρούσεις στις αρχές από τους ίδιους και την αδερφή τους. «Είχαν γίνει αναφορές στην αστυνομία αλλά και σε κοινωνική λειτουργό» λέει ο αδελφός της 32χρονης. «Κανείς όμως δεν έκανε τίποτα. Η αδελφή μου είχε καταγγείλει ότι την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, κανείς δεν το πίστεψε. Της έλεγαν ότι “δεν θα το κάνει”. Κι όμως το έκανε» λέει στην κάμερα της εκπομπής «Μαζί σου» ο αδελφός της δολοφονημένης γυναίκας.

Σύμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας ο δράστης φέρεται να την είχε απειλήσει ακόμα και με μαχαίρια. Είχε πει στη μάνα και την αδελφή μου ότι είχε μαχαίρι στο αυτοκίνητο. Υποτίθεται ότι η αστυνομία θα έψαχνε, δεν έψαξαν ποτέ. Και το μαχαίρι υπήρχε» είπε στην εκπομπή ο αδελφός της 32χρονης

Η δίδυμη αδελφή της 32χρονης  μιλώντας στο Μαζί σου είπε για το ζευγάρι: «Τους πρώτους δύο μήνες που τον γνώρισε ήταν ευτυχισμένη. (…) Ήταν πολύ προστατευτικός αλλά δεν είχα πολλές επαφές μαζί του. Την απομάκρυνε, έμενα και μακριά, μετά που μετακόμισαν την έβλεπα πιο τακτικά. Δεν ήθελε να πηγαίνουμε, να την φιλάμε, να την αγκαλιάζουμε, νευρίαζε, όταν πήγαινε ο αδελφός μου επίσκεψη μετά της έκανε φασαρία. Αυτά μου τα είπε μετά η αδελφή μου, δεν τα ήξερα (…) Πριν τον γνωρίσει ήμασταν πολύ δεμένοι σαν οικογένεια» λέει η δίδυμη αδελφή της άτυχης 32χρονης.

«Πήγαινα κάθε πρωί και κρατούσα τα παιδιά για να πάνε στις ελιές. Εμένα μου είχε πει η αδελφή μου τι περνούσε κάποια στιγμή που μπήκε το παιδί στο νοσοκομείο και έμεινα κι εγώ μαζί της για να μην είναι μόνη της. Τότε μου τα είπε όλα. Μου είπε ότι θέλει να φύγει από το σπίτι γιατί τη χτυπούσε, συνέχεια νευρίαζε με το μωρό. Ένα πρωί μάλιστα είχα πάει και την είχα δει πολύ ταλαιπωρημένη και μου είπε ότι τσακώθηκαν και τη χτύπησε. Μετά από αυτό πήραμε τα παιδιά και ήρθε να μείνει με τη μαμά μας. Πήγαμε στην αστυνομία και τα καταγγείλαμε όλα. Όσα περνούσε. Ότι τη χτύπαγε, της έβαζε μαχαίρια, την απειλούσε. Ένα βράδυ τσακώθηκαν και της έβγαλε μαχαίρι και μπήκε η κόρη του μπροστά και σταμάτησε αυτός. Της είχε πει ότι αν πάει στην αστυνομία θα τη σκοτώσει. Αυτό το είχε πει άπειρες φορές. Ότι αν πάει στην αστυνομία, θα τη σκοτώσει και θα παραδοθεί. Το είχαμε καταγγείλει και αυτό όταν πήγαμε. (…) Η κοινωνική λειτουργός είχε πει ότι θα της έπαιρναν τα παιδιά γιατί εγκατέλειψε το σπίτι η αδελφή μου!».

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να χτυπήσουμε ούτε να σκοτώσουμε τον άλλο»

Ο πατέρας του κατηγορούμενου 36χρονου μίλησε και αυτός στην εκπομπή λέγοντας ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να χτυπήσουμε ούτε να σκοτώσουμε τον άλλο ό,τι και αν μας έχει κάνει».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του δεν απειλούσε την 32χρονη με μαχαίρι. Ο πατέρας του δράστη επικαλείται τη μαρτυρία της μικρής κόρης του 36χρονου που ισχυρίζεται ότι του είπε πως: «Αυτή χτυπούσε τα παιδιά και χτυπούσε και μένα. Αν ο πατέρας μου σήκωσε χέρι να τη σκαμπιλίσει ένα σκαμπίλι μου λέει ήταν, και τι έγινε;»

«Τη σκαμπίλισε μια δυο φορές, αλλά όχι ξύλο και μαχαίρια, αυτά είναι λιγο παρατραβηγμένα» παραδέχεται ωστόσο, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή ο πατέρας του δράστη.

Σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του δράστη ο γιος του κλαίγοντας ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να το κάνει. «Μια κουρτίνα μπήκε μπροστά μου και δεν έβλεπα τι έκανα, θόλωσα» φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά.