Μια σειρά από συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις, εργαστήρια και παιχνίδια, διοργανώνονται στη γιορτή αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στους χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της γιορτής είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, παιδικά ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης και να στηριχθεί το έργο των οργανώσεων «Άρσις» και «Γιατροί του Κόσμου», καθώς και το Κοινωνικό Ιατρείο του λιμανιού και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, η πρώτη προβλήτα του λιμανιού θα αλλάξει προσωρινά όψη: ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ( ΟΛΘ ΑΕ), σε συνεργασία με την «Παράλλαξη / Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», τα μουσεία του λιμένος και δημιουργικές ομάδες της Θεσσαλονίκης θα προσφέρουν δεκάδες δυνατότητες διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της «Παράλλαξης». Η συγκέντρωση των τροφίμων και των διάφορων ειδών θα γίνεται στο φυλάκιο στην είσοδο του Ερυθρού Σταυρού.