Βλάβη στη μεσαία κύρια μηχανή (σύστημα μεταβλητού βήματος μεσαίας έλικας) του Ε/Γ-Ο/Γ «Βιντσέζος Κορνάρος» παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι Ρεθύμνου, προερχόμενο από Κύθηρα, με 50 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο Ρέθυμνο, στις 08:45 με δύο ώρες καθυστέρηση. Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Επίσης, σήμερα στις 08.10, η Λιμενική Αρχή Σύρου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ «Flying Cat 3» Ν.Π. 10562, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου για εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου προς Μύκονο – Νάξο – Πάρο – Ίο – Θήρα, με 26 επιβάτες, είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου (έμφραξη φίλτρου πετρελαίου).

Στις 10.45, ύστερα από την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το «Flying Cat 3» απέπλευσε, με 15 επιβάτες, για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.