Εκρηκτικό είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο Ηράκλειο ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου.

Την ώρα που η Αστυνομία της πόλης προσπαθεί να βρει κάθε τρόπο ώστε να αποκλείσει κάθε πυρήνα διαμαρτυρίας στο χώρο της παρέλασης, ομάδες πολιτών διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην «καρδιά» της παρέλασης.

Τα «ραντεβού» των κινητοποιήσεων προβληματίζουν φορείς και Αρχές, σύμφωνα με το prismanews.gr, διότι αυτές θα έχουν σημείο αναφοράς το χώρο όπου παραδοσιακά στήνεται η εξέδρα των επισήμων. Και μπορεί οι διοργανωτές να καλούν τους πολίτες για μία ειρηνική διαδήλωση, ωστόσο οι περισσότεροι ανησυχούν για ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα οργής.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Το θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου τέθηκε επί τάπητος στο πλαίσιο της πρώτης σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης ενώ μέχρι την Κυριακή αναμένονται και άλλες συσκέψεις μέχρι να ολοκληρωθεί η οργάνωση αλλά και να αποφασιστεί το πλαίσιο των μέτρων και ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν οι παρελάσεις σε ολόκληρο το νησί, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

Από την πρώτη στιγμή έχει πάντως σαφές ότι τον κεντρικό έλεγχο της όλης διαδικασίας έχει το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Παιδείας, όπως επεσήμανε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης που δεν έκρυψε την ανησυχία του για το τι θα γίνει αν κάποιοι θελήσουν να διαμαρτυρηθούν εκείνη τη μέρα για τα κυβερνητικά μέτρα και παράλληλα κάποιοι άλλοι θελήσουν να «προασπιστούν» την παρέλαση…