Στις κινητοποιήσεις των δικαστών αποφάσισαν να συμμετάσχουν τα μέλη της Ένωσης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους μετά από ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στη Γενική Συνέλευση.

Από αύριο μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου αποφάσισαν τη μη συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Τμημάτων και της Ολομελείας για έκδοση γνωμοδοτήσεων επί ερωτημάτων της Διοίκησης. Επιπλέον, την απουσία από τη συζήτηση των υποθέσεων, με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή Αρχή, η εκπροσώπηση των οποίων έχει ανατεθεί στο ΝΣΚ, κατά τις συνεδριάσεις όλων των δικαστηρίων της χώρας. Αποφάσισαν, επίσης, τη μη συμμετοχή στις συνεδριάσεις όλων των διοικητικών επιτροπών ή συμβουλίων στα οποία μετέχουν λόγω της ιδιότητάς τους και, τέλος, τη μη παροχή προφορικών συμβουλών στη διοίκηση.

Παράλληλα, αποφάσισαν να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα, κατά «πράξεων και ρυθμίσεων, που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ιδιότητά τους ως δημόσιων λειτουργών και θίγουν τα δικαιώματά τους ως πολιτών».