Ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, στα γραφεία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κατέθεσε τις προτάσεις και τα αιτήματα της Ένωσης, που αφορούν στα τρέχοντα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, αλλά και το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης του Καλλικράτη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε:

«Εκ μέρους ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όχι μόνο γιατί είναι από αυτούς που ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε αίτημα με συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά κυρίως διότι μπορεί και μπαίνει στην ουσία του προβλήματος που του θέτουμε.

Κι όπως και την προηγούμενη φορά, προ της ψήφισης του Καλλικράτη, υποστηρίχθηκαν οι θέσεις της ΚΕΔΚΕ από το κόμμα του μέσα στη Βουλή, έτσι και τώρα μας υπεσχέθη και είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνει, ότι θα υποστηρίξει τα δίκαια οικονομικά αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία είναι δύο μεγάλα κομμάτια:

Το πρώτο είναι πως θα επιβιώσουν οι δήμοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου, ασχέτως αν έχουν γίνει οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου, για τον Καλλικράτη, υπενθυμίζοντας ότι έχει γίνει βίαιη περικοπή 1,5 δισ. ευρώ κυρίως από ανελαστικούς πόρους των δήμων.

Το δεύτερο είναι ότι εκτός των άλλων με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο στα τρία χρόνια 2011-12-13, η εντολή της τρόικα είναι να περικοπούν 3 δισ. ευρώ, από τα οποία έχει υπολογίσει το κράτος να δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι με συνολικές περικοπές 4,5 δισ. ευρώ, με καθυστέρηση στην έκδοση, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, βασικών Προεδρικών Διαταγμάτων, που προβλέπει ο Καλλικράτης και με ελάχιστες Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και αφορούν κυρίως διαδικαστικά θέματα, που επίσης προβλέπει ο Καλλικράτης, εμείς είμαστε φοβερά απογοητευμένοι, υπό την έννοια ότι το όνειρο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν όνειρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το οποίο όπως γνωρίζετε στηριζόταν σε Συνέδρια με πλειοψηφίες που έφθαναν το 95%. Όχι μόνο δε χαιρόμαστε, που πολύ φοβόμαστε ότι στο παρθενικό του ταξίδι ο Καλλικράτης θα πέσει σε ξέρα, αλλά λυπόμαστε ιδιαιτέρως.

Στο βαθμό λοιπόν που μπορούμε να περισώσουμε, ό, τι μπορούμε να περισώσουμε, ενημερώσαμε τον πρόεδρο Γ. Καρατζαφέρη και του ζητήσαμε και να κάνει εκτεταμένη αναφορά στην παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και να αναλάβει και συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές δράσεις, μόλις ανοίξει η Βουλή στην Ολομέλειά της.

Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστούμε, θέλουμε κάποια στιγμή να μας επισκεφθείτε και εσείς στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ. Δε το συνηθίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, πρέπει να σας πω, αλλά εν πάση περιπτώσει εσείς νομίζω δεν κάνετε πράγματα συνηθισμένα».