Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή τις ερωτήσεις του Πρ. Παυλόπουλου και του Αλ. Μητρόπουλου στη Βουλή για τα αποθεματικά των Ταμείων και ειδικά του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), σε σημερινή δήλωσή του δεσμεύεται «να βρεθεί και στο μέλλον αντιμέτωπος με κάθε παράνομη ενέργεια που ισοδυναμεί με κατάλυση του κοινωνικού κράτους, προασπίζοντας αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μελών του και όλων των Ελλήνων πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΣΑ μαζί με άλλους φορείς (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου κ.λπ.) έχει ζητήσει από τον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών την επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος της κακοδιαχείρισης των αποθεματικών του ΕΤΑΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ παράλληλα έχουν καταγγείλει «την καταλήστευση της περιουσίας τους και τη, συνεπεία αυτής, διακινδύνευση των συμφερόντων των ασφαλισμένων», όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, από τις ερωτήσεις των δύο επίμαχων βουλευτών προκύπτει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απολέσει λόγω του PSI (το λεγόμενο «κούρεμα») 12 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα την προφανή αδυναμία τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων τους. Έτσι, προσθέτει ο Γιάννης Αδαμόπουλος, «Πλέον, δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος πέρα από την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την προώθηση της διαδικασίας διερεύνησης του τρομακτικού αυτού σκανδάλου, ενόψει και των διαβεβαιώσεων που είχαν προηγηθεί από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν επρόκειτο να γίνει αναδιάρθρωση του δημοσιονομικού χρέους».