Κινητοποιήσεις μέσα στην Εξεταστική σκέφτονται οι πανεπιστημιακοί, εξοργισμένοι από τις προτάσεις Στουρνάρα, ενώ οι δικαστικοί διαδηλώνουν αύριο στον Άρειο Πάγο.

Οι καθηγητές, όπως αναφέρουν τα Νέα, προσανατολίζονται σε άμεσες κινητοποιήσεις ακόμα και εν μέσω της εξεταστικής περιόδου, που ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Με «κινητοποιήσεις άνευ προηγουμένου», όμως, απειλούν και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, για τους οποίους οι μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές προβλέπεται να φτάσουν το 13%.

Για αύριο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών από τις 11 το πρωί έως και το πέρας της εργασίας.

Παράλληλα, καλεί τους γιατρούς του Λεκανοπεδίου στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα πραγματοποιηθεί διάβημα έντονης διαμαρτυρίας.

Οι δικαστικοί, στους οποίους οι μέσες μειώσεις θα ανέλθουν στο 25%, έχουν ήδη προγραμματίσει για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο και μια δεύτερη στις 17 του μήνα – ημέρα έναρξης του δικαστικού έτους.

Σφοδρές, όμως, είναι και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, για τους οποίους οι μειώσεις θα κυμανθούν μεταξύ 6%-7,5%.

Σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς, ο Γιάννης Στουρνάρας τούς πρότεινε να αποδεχθούν μειώσεις 5% για μισθούς (μεικτούς) έως 1.000 ευρώ, 15% από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ, 25% από τα 1.500 έως τα 2.500 ευρώ και 35% από τα 2.500 ευρώ και πάνω.