Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας αλλά και για την ελπίδα που τρέφει μέσα του μίλησε ο Πέτρος Φιλιππίδης στην κάμερα του «FTHIS TV» στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, με το έργο του Αριστοφάνη «Ιππής».

«Είμαι πολύ αισιόδοξος, παντού και πάντα. Κατ’ αρχήν είμαι πατέρας, είμαι γονιός. Δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος. Αυτή θεωρώ ότι είναι η πιο σοβαρή ιδιότητα σε έναν άνθρωπο. Δεν έχω λέξεις να τη χαρακτηρίσω. Το να είναι γονιός κάποιος, πιστεύω πως είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου», δήλωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στα θετικά στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν λαό: «Με όλα αυτά που βλέπω και ακούω τον τελευταίο καιρό δεν πιστεύω ότι είμαστε οι πιο διεφθαρμένοι. Κρατάμε ακόμα κάποιες αξίες, έχουμε φιλότιμο και περηφάνια. Επίσης, είμαστε εύθικτοι για τον πατριωτισμό μας και καλά κάνουμε. Είμαστε και τίμιοι.

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει έναν λαό ολόκληρο μια πολιτική κατάσταση ή κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι αποφάσισαν να ωφεληθούν καταλαμβάνοντας κάποιες κυβερνητικές θέσεις. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένας ολόκληρος λαός από τη συμπεριφορά των πολιτικών».