Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους Λάμπρος Λιόσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Το μεσημέρι θα απολογηθεί στην 8η ειδική ανακρίτρια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη διαρροή στο διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου με πληροφορίες τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταικούρας θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί μέσω e-mail μόνο σε τέσσερις ανθρώπους: στον κ. Σταϊκούρα, στον κατηγορούμενο και σε ακόμη δυο υπαλλήλους.

Κατά το δημοσίευμα ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την διαρροή του εγγράφου. Στέλεχος του ΓΛΚ δήλωσε στην Καθημερινή πως την ίδια μέρα διέρρευσαν έγγραφα κι από άλλες διεύθυνσης στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ για παραβίαση μυστικών πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων οδηγείται στην ανακρίτρια ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος σε διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η σύλληψη του υψηλόβαθμου υπαλλήλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του, έγινε την περασμένη Παρασκευή, καθώς προηγήθηκαν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο διαβαθμισμένων εγγράφων.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ ο κ. Λιόσης υπηρετεί στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή εγγράφου που είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο.

Το έγγραφο φέρεται να είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες, δηλαδή στον κ. Σταϊκούρα, στον κ. Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους. Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ. Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.