Ερώτημα (όπως λέγεται) για το αν πρέπει να αποπεμφθούν ή όχι από το δικαστικό σώμα δύο πρωτοδίκες Διοικητικών Δικαστηρίων, απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο ένας από τους δύο δικαστές παραπέμφθηκε με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το δικαστικό σώμα, καθώς καταδικάστηκε για παιδεραστία σε βάρος του 5χρονου, τότε, ανήλικου γιου του.
Ειδικότερα, τον περασμένο Φεβρουάριο, από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο πρωτοδίκης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ μετά την ετυμηγορία των συναδέλφων του της Ποινικής Δικαιοσύνης οδηγήθηκε στις φυλακές Χαλκίδος. Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.
Μόλις το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε (με την υπ’ αριθμ. 931/2012 απόφασή του) την αναίρεση που είχε ασκήσει ο διοικητικός πρωτοδίκης σε βάρος της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης, ο κ. Ρουπακιώτης διαβίβασε το σχετικό ερώτημα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την οριστική ή μη απόλυσή του από το δικαστικό σώμα.
Ο καταδικασθείς, σύμφωνα με όσα δέχθηκε το Εφετείο, δεν δίσταζε να υποχρεώνει εκβιαστικά (με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ.) το 5χρονο παιδί του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες, όταν το φιλοξενούσε στο σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος.
Το δεύτερο ερώτημα που διαβιβάστηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ αφορά και πάλι διοικητικό πρωτοδίκη, ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με τριετή αναστολή, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής δύο δηλώσεων «πόθεν έσχες», από αδιαφορία.
Ο επίμαχος δικαστής τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του 2004 την κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2005 και τη δήλωση του 2005 την κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2006.